Sposób przygotowania

Przygotowanie:
Wszystkie składniki na ciasto zagnieść. Uformować małe kuleczki i
włożyć do rozgrzanej i lekko wysmarowane olejem formy (patelni).
Przycisnąć formę i smażyć na kuchence z jednej i z drugiej strony na
lekko złoty kolor. Zimne połówki orzechów, napełnić masą.


Masa czekoladowa: Miękką margarynę ucieramy z cukrem pudrem, żółtkiem
i czekoladą mleczną, na puszystą masę. Pod koniec ucierania dodajemy
łyżkę alkoholu np. rum,wódka.

Masa kokosowa: Miękką margarynę ucieramy z cukrem pudrem, żółtkami i
kawą lub kakao, na koniec dodać sok z cytryny wiórka
kokosowe,połączyć.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    wyśmienite:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    goofy9

    uwielbiam orzeszki, najbardziej to chyba je robić, szczególnie z masa orzechową :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    szkoda ze nie mam formy
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    bardzo lubię takie orzeszki, mimo że wymagają trochę czasu podczas pieczenia :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    Pomysłowe zrobione

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !