Sposób przygotowania

Mleko,cukier,budyń śmietankowy,mąkę ziemniaczaną i żółtka
wymieszać i
ugotować budyń.
Miękkie masło lub margarynę utrzeć na puch,dodawać stopniowo
wystudzony budyń. Ucierać aż powstanie puszysty krem.


Z podanych składników zagnieść ciasto. Uformować je w kulę i
zawinąć w folię. Wstawić na 30 minut do lodówki. Ciastem wylepić
posmarowane tłuszczem foremki. Piec około 10 minut w piekarniku
rozgrzanym d0 200 stopni. Wystudzone babeczki wyjąć z foremki.
Truskawki opłukać, usunąć szypułki.Owoce pokroić w plasterki . Kruche
babeczki napełnić kremem śmietankowym. Na wierz ułożyć truskawki.
Posypać cukrem pudrem

Komentarze

  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    pyszne babeczki
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Ależ cudownie się prezentują! :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    PYSZNE
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    cudo...mmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Uwielbiam.
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    mmmm mój ulubiony deser
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    Fantastyczne babeczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    Super wygladaja.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !