Sposób przygotowania

Krewetki oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Mango i awokado umyć, obrać ze skóry, usunąć pestki, a następnie pokroić w średniej wielkości kostkę. Na szpadki do szaszłyków nabijać na przemian krewetki, owoce oraz pomidorki. Przygotować marynatę, mieszając sos sojowy, miód oraz przyprawę grill pikantny Prymat, a następnie zalać nią przygotowane szaszłyki i odstawić do lodówki na ok. 2 godziny.

W międzyczasie wymieszać wszystkie składniki sałatki, dodając odrobinę oliwy z oliwek i soku z limonki.

Szaszłyki wyjąć z marynaty i grillować ok. 5 minut z każdej ze stron. Pozostałą marynatę przelać do rondelka i gotować do momentu zgęstnienia.

Gotowe szaszłyki ułożyć na sałatce, skropić sosem miodowo-sojowym i posypać palonymi ziarnami sezamu.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    krewetki - ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    muszę wypróbować ten przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    przepis warty wypróbowania
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    krewetek nie grillowałam jeszcze
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Uwielbiam krewetki. Aż nabrałam na nie ochoty :)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    ani krewetek ani soi nie trawię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Jak miód i sos sojowy to wszystko zjem
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    orginalne
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    Wyborne ale nie dla mnie:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotr48

    muszę wypróbować ten przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Rique

    oryginalne i smakowite:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    strasznie dużo składników

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !