Sposób przygotowania

Mięso gotowane przemielić w maszynce. Na patelni rozgrzać smalec, dodać drobno posiekaną cebulę, zeszklić. Do cebuli dodać zmielone mięso, bułkę tartą, wymieszać i chwilę podsmażyć. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Z mąki, szklanki gorącej wody i szczypty soli zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować. Szklanką wycinać krążki. Na każdy krążek nakładać porcję farszu, składać na połowę i dokładnie zlepiać brzegi. Gotować we wrzącej osolonej wodzie kilka minut od wypłynięcia na wierzch. Wyjmować łyżką cedzakową. Podawać okraszone stopionym boczkiem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    na to zawsze się skuszę :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ślicznie podane
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    lubię takie,pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    lubię takie,pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam je.
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !