Sposób przygotowania

W jednej misce wymieszać suche składniki, czyli mąkę, cukier proszek i sól. W drugiej mokre: mleko, jajka, oliwę, stopione wystudzone masło, aromat waniliowy. Suche składniki połączyć z płynnymi, wymieszać. Ciasto podzielić na 2 części. Do jednej dodać kakao i wymieszać. Do papilotków nakładać na zmianę białe i ciemne ciasto. Papilotki ułożyć w formie mufinkowej. Piec około 25 minut w temp 180 stopni. Po upieczeniu i ostudzeniu można oblać polewą i ozdobić według uznania.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    apetycznie wyglądaja
  • 2
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Pyszniutkie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Wspaniałe to za mało powiedziane. Te muffinki są boskie !!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    są fantastyczne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    pieknie wygladaja
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    wyglądają kusząco
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Pychotki prawdziwe.
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    wspaniale wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    Lis

    Wyglądają bardzo smakowicie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !