Sposób przygotowania

Wiśnie umyć, wydrylować, przełożyć do rondla, zasypać cukrem i zagotować. Odstawić na ok. godzinę, po czym zlać prawie cały sok (przelać go w słoiczki i zapasteryzować). Do wiśni wlać koncentrat soku z żurawin, zagotować. Gotować tak długo, aż dżem uzyska odpowiednią konsystencję (pamiętać o mieszaniu, żeby się nie przypalił). Gotowy dżem przełożyć do słoiczków. Pasteryzować 15-20 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    super przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Granita

    ma zjawiskowa konsystencję i piękną barwę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !