Sposób przygotowania

Margaryne rozpuścić.
Do miski wsypać cukier,wlać tłuszcz,
dodać cukier waniliowy,wbić jajka,dokładnie połączyć.
Do szklanki wsypać rozdrobnione drożdże,zalać zimnym mlekiem,zamieszać .
Następnie drożdże przelać do miski,dodać mąkę i wlać wódkę.
Ciasto dobrze zagnieść i wstawić do lodówki na ok 2 godziny.
po wyjęciu z lodówki rozwałkować,formować chrusty
Smażyć na gorącym oleju.
Gotowe posypać cukrem pudrem .

Komentarze

  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    lepsze niz te tradycyjne czy maja inny smak ?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Allice

    Takie chrusty są bardzo dobre i można je mrozic :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    uwielbiam chrusty!!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    dasada1

    chrusciki mniam, mniam
  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Takich nie jadłam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !