Sposób przygotowania

Na stolnicę przesiać mąkę, dodać przemielony przez maszynkę ser twarogowy, cukier waniliowy, mąkę ziemniaczaną , jajka. Wszystkie składniki posiekać nożem a następnie szybko zagnieść ciasto. Rozwałkować na grubość 1 cm i foremką wycinać pierożki. Gotować kilka minut we wrzącej osolonej wodzie. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać śmietanę i cukier puder, wymieszać. Pierogi podawać gorące polane polewą czekoladową.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    smakowite
  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    jakie ładne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    jakie ładne!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    świetny pomysł z tą czekoladą
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pysznie wyglądają
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    palce lizać
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    ale pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    iza0823

    skuszę się
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Super, smakowite.
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    świetne pierogi
  • 0
    10257115_10153256927827125_4985002753991463258_o
    Opublikowano

    Zdzisław

    takich nie jadłem jeszcze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !