Sposób przygotowania

Na stolnicę przesiać 3 szkl mąki, wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać 15 dag margaryny, cukier puder i dokładnie posiekać nożem. Następnie dodać 4 żółtka, otartą skórkę z cytryny i szybko zarobić ciasto. Odłożyć w chłodne miejsce na 1 godz. Z pozostałej mąki, żółtka, cukru i cukru waniliowego zrobić kruszonkę. Ciasto rozwałkować, ułożyć w przygotowanej brytfannie, posypać bułką tartą, wyłożyć oczyszczone porzeczki i rodzynki. Wierzch ciasta posypać kruszonką. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec na złoty kolor w temp 180 stopni.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    ale apetyczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    super, letnie ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !