Sposób przygotowania

Jajka i cukier utrzeć na kremową masę. Dodać miód, przyprawę do piernika i sodę oczyszczoną. Po wymieszaniu dodać mąkę i wyrobić ciasto. Schłodzić w lodówce przez ok. 12godzin. Ciasto jest dosyć rzadkie i ciężko się je wałkuje, ale pierniki smakują i wyglądają jak Katarzynki.
Wyjmować po kawałku ciasta, rozwałkować na grubość 3-4mm i wycinać wzory foremkami. Piec przez 5-6minut w piekarniku nagrzanym do temperatury ok.200 stopni Celsjusza. Udekorować czekoladową polewą lub lukrem z 15dag cukru pudru i białka.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    fajne ciasteczka
  • 0
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    marchewka

    dawno nie robiłam pierniczków, ostatnie były takie sobie, może teraz wypróbuję twoje :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    rewelacyjne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    świetne ciacha
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    ale fajne!
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    Justyna37

    suoer
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    Świetne mmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    eliza135

    niezłe
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    OOO na takie katarzynki to ja się chętnie skuszę :D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !