Sposób przygotowania

Czosnek obrać i przecisnąć przez wyciskarkę. Za pomocą moździerza dokładnie rozetrzeć do z solą. Kajzerkę namoczyć w mleku i po upływie kilku sekund odsączyć ją. Rozdrobinć ją w palcach i zagnieść razem z mielonym mięsem cielęcym. Dodać jajko oraz wcześniej roztarty z solą czosnek. Doprawić do smaku pieprzem (opcjonalnie). Z tak przygotowanego mięsa cielęcego uformować średniej wielkości krążki (kule płaskie z obu stron ala kotlety mielone) i obtoczyć je w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanej patelni, aż do momentu ich zarumienienia. Grzyby umyć, oczyścić, osuszyć i pokroić w średniej grubości plasterki. Kabaczka umyć, obrać i pokroić w kostki. Razem z grzybkami podsmażyć go na rozgrzanej patelni na małym ogniu. Następnie całość przerzucić do brytfanki i dodać wcześniej przygotowane cielęce krążki. Zalać rosołem z kostki. Dusić na średnim ogniu przez około 30 minut. W przypadku jeśli sos będzie zbyt wodnisty można dodać do niego mąkę. Przed podaniem krążki należy posypać drobniutko posiekaną natką pietruszki. Podawać z powstałym z rosołu sosem i pozostałymi składnikami (grzyby, kabaczek).

Smacznego ;)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Paweł13

    musi byc smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Łukasz18

    ciekawe
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    to musi być smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !