Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasto z malinami i czereśniami pod kokosową posypką
1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
200g margaryny
1 jajko
1/3 szklanki cukru
Wszystkie składniki połączyć ze sobą i szybko zagnieść ciasto. Ciasto schłodzić w lodówce ok 30 min. Po tym czasie rozwałkować i wyłożyć formę do pieczenia wyłożona papierem, a następnie nakłuć widelcem. Podpiec ok 25 min w temp 170\'C.
Kruszonka :
0,5 szklanki mąki
5 łyżek mąki ziemniaczanej
5 łyżek cukru
100g wiórek kokosowych
150g margaryny
Wszystkie składniki dokładnie zagnieść ze sobą tworząc kruszonkę.
Ugotować budyń z dodatkiem cukru, pozostawić chwilkę by lekko przestygł. Czereśnie wydrylować i pokroić na pół. Następnie czereśnie i maliny wyłożyć na podpieczone ciasto i zalać budyniem i posypać kruszonką. Ciasto piec ok 30-40 min w temp. 180\'C. Smacznego !!