Sposób przygotowania

1/2 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
4 jaja ugotowane na twardo
2 jaja surowe
2 kajzerki
tarta bułka
1 łyżeczka majeranku
1 łyżeczka vegety
sól
pieprz
olej do smażenia (min. 1 szklanka)


Kajzerki namoczyć w wodzie, odcisnąć, rozdrobnić, dodać do mięsa, dodać surowe jaja i wszystkie przyprawy i całość dokładnie wyrobić na jednolitą masę. Gdyby była zbyt rzadka można dodać odrobinę tartej bułki. Jaja ugotowane na twardo obrać ze skorupek. Każde jajo okleić dookoła przygotowaną masą mięsną, obtaczać w tartej bułce i usmażyć. Podczas smażenia kotlety powiny być zanurzone w tłuszczu przynajmniej do połowy. Podawać przekrojone na pół bo wtedy najlepiej prezentuja się.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Fajna nazwa:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Apetycznie się prezentują.
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    ciekawe
  • 0
    36267de07d33750bcec85f27c6d45727
    Opublikowano

    wyattearp

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !