Sposób przygotowania

Na masę .;:
Żółtka ,cukry wymieszac oraz ucierac mikserem aż powstanie jednolita masa.Do masy dodac olejek cytrynowy ,proszek do pieczenia i tyle zmielonych migdałów ,aby po wymieszaniu wszystkich składników powstała gęsta papka,a następnie dosypac po trochu resztę migdałów ,aż masa prawie przestanie się kleic.Na stolnicy posypanej zmielonymi migdałami masę rozwałkowac na grubośc około pół cm.Wykrawac foremkami serca .Ułożyc na posmarowanej tłuszczem blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 170 - 200 * C przez około 10 minut. Polac ciastka lukrem:
100 g cukru pudru przesiac ,dokładnie wymieszac z 1 łyżką soku z cytryny tak ,by powstała gęsta ,płynna masa .Ciasteczka polukrowac bezpośrednio po wyjęciu z piekarnika.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    lubię łakocie
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    słodko,słodko a do tego migdały - super!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Super przepis :)
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ale smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !