Sposób przygotowania

Filety kroimy w długie paski. Opruszamy solą, pieprzem i obficie posypujemy przyprawą do gyrosa. Skrapiamy odrobiną oleju, aby przyprawy dobrze przylegały do mięsa. Paski mięsa nabijamy na patyczki do szaszłyków wzdłuż, lekko je skręcając. Przygotowane szaszłyki układamy na tacce aluminiowej i wstawiamy do lodówki na ok 30 minut, aby mięso się przemacerowało.
Piekarnik rozgrzać do temp 200 st C. wstawiamy tackę z szaszłykami i pieczemy ok 30 minut. Podajemy z frytkami lub pieczonymi ziemniakami i sałatą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Czyżby kolejny plagiat... http://przepisy.lusi.xt.pl/przekaski/143-greckie-suflaki
  • 4
    original
    Opublikowano

    aginaa

    hmmm

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !