Sposób przygotowania

Przygotowania

1. Biszkopt. Ubić białka na sztywną pianę.Ubijać dalej dodając cukier, żółtka. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodawać do ciasta po trochę mąki, oleju oraz wody.Delikatnie wymieszać.Piec w nagrzanym do 175 stopni piekarniku przez 30 minut.

2. Masa. Z pół litra mleka wziąć 1/2 szklanki i dodać to tego mąkę ziemniaczana i pszenną, wymieszać.Pozostałe mleko ugotować z cukrem i cukrem waniliowym.Do gotującego się mleka dodać rozrobione mąki.Ugotować budyń i do gorącego dodać kostkę margaryny.Wymieszać razem

3. Składanie placka. Na biszkopt wylewamy ciepłą masę. W miseczce wymieszać razem: wodę, kwasek cytrynowy i wódkę.Na wierzchu układamy moczone ciastka z dziurką jedno obok drugiego.Kiedy ostygnie masa posypujemy tartą czekoladą.Na koniec układamy w środku ciastek wiśnie.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    fajny :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Pychota!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny ten Twój pijak
  • 3
    original
    Opublikowano

    iga2

    fajna nazwa:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    tomek18

    pyszne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !