Sposób przygotowania

Mąkę przesiewamy na stolnicę. Wbijamy jajka, dodajemy szczyptę soli, dodajemy porcjami letnią wodę. Ugniatamy elastyczne ciasto. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na kilka minut. Truskawki rozcieramy z cukrem. Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy z niego kółka. Na każdy rozkładamy około łyżeczki truskawkowego nadzienia i zwijamy brzegi. Dogniatamy widelcem. Gotujemy we wrzątku do momentu kiedy wypłyną.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mniam mniam uwielbiam takie!;D
  • 1
    original
    Opublikowano

    aisza1

    mniam są pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Też tak je robię.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !