Sposób przygotowania

Pieczarki myjemy i obieramy ze skórki.
Z 4 sztuk odcinamy nóżki i wydrążamy środek- tak by pozostały tylko puste kapelusze- posypujemy je Kucharkiem i pieprzem od środka, a z zewnętrznej strony smarujemy oliwą i posypujemy papryką mieloną. Resztę pieczarek kroimy.
Ryż gotujemy na sypko- odcedzamy.
Na rozgrzaną patelnię z oliwą wrzucamy pokrojoną cebulę, paprykę i pieczarki- smażymy- dodajemy kostkę rosołową i chwilkę dusimy.
Warzywa mieszamy z ryżem i posiekanym szczypiorkiem.
Kolorowym risotto wypełniamy pieczarkowe kapelusze.
Zapiekamy około 10-12 minut w piekarniku- w temperaturze 200 stopni lub grillujemy.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Rewelacyjnie się prezentują:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    pięknie podane!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    magical66

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    wyglada kapitalnie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    przejs

    masz ty te pomysły ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Pięknie podane :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    fajnie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !