Sposób przygotowania

Podaję przepis na pyszny domowy bigosik. Podstawą jest dobrze ukiszona kapusta, którą kroję i razem z sokiem duszę w dużym garnku. Do tego należy dodać podsmażony boczek, wieprzowinę i kiełbaskę, wszystko pokrojone w kostkę. Następnie przygotowuje grzyby (najlepsze własnoręcznie zbierane i suszone). Należy je namoczyć i drobno posiekać, następnie dodać do gotującej się kapusty i mięsa. Można dodać wodę z wywaru grzybowego. Na koniec dodaje wymienione powyżej przyprawy i po około godzinie duszenia koncentrat pomidorowy. Wszystko razem mieszam i odstawiam do wystygnięcia. Bigos jest pyszny z chlebem albo ziemniakami. Najlepiej smakuje po kilkakrotnym odgrzaniu.
Smacznego

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !