Sposób przygotowania

Dusimy na oleju drobno pokrojoną cebulkę, startą tarką o drobnych oczkach marchewkę oraz pokrojony w kostkę seler. Solimy i dodajemy pół szklanki gorącej wody. Zdejmujemy garnek z ognia, posypujemy papryką, mieszamy, stawiamy z powrotem na ogniu i dodajemy obraną i pokrojoną w kostkę cukinię. Dolewamy cztery szklanki gorącej wody. Po zagotowaniu, dodajemy obrane i przetarte pomidory. Gotujemy na umiarkowanym ogniu pod przykryciem do momentu, aż cukinia będzie zupełnie miękka. Zasmażamy mąkę na maśle i dodajemy jogurt ubity z jajkiem. Mieszając czorbę, dolewamy stopniowo zasmażkę. Przed podaniem posypujemy pietruszką. SMACZNEGO!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !