Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w polewie czekoladowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 5 szt
cukier 4 łyżki
skórka z cytryny do smaku
czekolada 1/2 szt
mleko 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w polewie czekoladowej

Gruszki obrać nie obcinając ogonków i wydrążyć od strony szypułki. Zagotować 2 szklanki wody z cukrem i ze skórką cytrynowa. Do tak przygotowanego syropu włożyć gruszki i gotować, aż zmiękną(nie mogą się rozgotować).Następnie gruszki wyjąć z syropu, ostudzić i ustawić na talerzyku. Połamaną czekoladę włożyć do kubka i dodać mleko. Kubek wstawić do rondla z gorącą wodą i postawić na ogniu. Gdy czekolada się rozpuści polać nią gruszki i schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 06.08.2012 20:27
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak