Sposób przygotowania

Oczyszczony comber jagnięcy marynować ok. 24 godzin w oliwie wymieszanej z przyprawą grill klasyczny Prymat, odrobiną posiekanego rozmarynu, pokrojoną w plasterki cytryną i szczyptą grubo mielonego pieprzu. Po wyjęciu z marynaty mięso upiec na grillu. Na patelni rozpuścić miód (pozostawiając 1 łyżkę), dodać miód pitny, gałązki rozmarynu i szczyptę papryki chili. Gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje. Umytą i osuszoną sałatę wymieszać z posiekanymi pomidorami, przekrojonymi na pół oliwkami i pokrojonym w kostkę serem feta. Doprawić do smaku sosem vinaigrette przygotowanym z musztardy, oliwy, octu winnego, łyżki miodu, soli i mielonego pieprzu. Upieczony comber podzielić na porcje, skropić sosem miodowo-rozmarynowym i podawać z przygotowaną sałatką.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    no to pora na grilla!
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    czasochłonne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    muszę wypróbować ten przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    przepis warty wypróbowania
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Fajny przepis
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    coś konkretnego na ząb
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    Tego jeszcze nie robilam:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa36

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !