Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i pokroić jak na frytki.Na patelnie wlać trochę oleju ale nie tak by frytki w nim pływały.Chodzi o to by swobodnie smażyć ziemniaki.Na gorący tłuszcz wrzucamy pokrojone ziemniaki delikatnie solimy i smażymy do miękkości przewracając od czasu do czasu.Kiedy ziemniaki są miękkie przygotowujemy jajka.Roztrzepujemy je z solą i pieprzem i zalewamy smażące się ziemniaki.Delikatnie widelcem \"grzebiemy\"w jajku między ziemniakami by surowe z wierzchu wpływało pod spód.Podobnie jak przy robieniu omleta.Jak spód będzie ładny złoty to zsuwamy danie na talerz i z talerza ponownie na patelnie i smażymy chwile z drugiej strony.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !