Sposób przygotowania

Białka ubić z cukrem. W kubku przygotować żółtka zmieszane z octem i proszkiem do pieczenia. Do ubitych białek dodać żółtka, wymieszać, dodać mąkę, oliwę i kakao. Ciasto wylać na blachę wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą. Upiec. Po wystygnięciu podzielić na 3 płaty.
Szklankę mleka zagotować z cukrem. w połowie szklanki mleka rozmieszać mąki. Gdy cukier się rozpuści wlać mleko z mąką i ugotować budyń, ostudzić. Kasię utrzeć z cukrem waniliowym i żółtkiem, dodawać budyń. Dolać spirytus, wymieszać. Płaty ciasta przełożyć masą. Ostatni płat ciasta z kremem posypać startymi na tarce ciastkami.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Fajny pomysł na ciasto! Chętnie wypróbuję:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Chętnie wypróbuję pomysł z dodaniem jeżyków do ciasta:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    ciekawy pomysł,warty wypróbowania
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Ja tego ciasta nigdy nie zrobię bo zanim się za nie zabiorę to zjem jeżyki i tyle :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    muszę wypróbować.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    muszę wypróbować.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    muszę wypróbować.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !