Sposób przygotowania

Miksujemy jajka z cukrem na gładka i puszysta masę. Dodajemy mąkę ,proszek do pieczenia oraz olej. Dokładnie mieszamy do wytworzenia się pęcherzy powietrza na cieście. Wylewamy do posmarowanej masłem i posypanej bułka tartą formy - tortownicy. Gruszki z kompotu z 900 ml słoika odcedzamy od soku i kroimy na plastry dość grubej wielkości. Układamy na cieście. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 175*C i pieczemy 45 minut. Po wyjęciu możemy posypać cukrem pudrem lub nie.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Pyszności:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wspaniałe ciacho
  • 2
    original
    Opublikowano

    edyta44

    pycha
  • 4
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    jeszcze trochę i gruszki będą na drzewie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Pyszna babka:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    myślałam, że to tegoroczne gruszki
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pysznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Lubię ciasta z owocami, a z gruszkami bardzo lubię.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Mnie też by bardzo smakowało.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pycha ciasto lubię z gruszkami
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    muszę wypróbować ten przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !