Sposób przygotowania

Z udek należy wyjąć kości uważając, żeby nie rozerwać mięsa. Następnie natrzeć je solą i pieprzem. Skropić całość sokiem z cytryny. Z sera, żółtek, posiekanej natki, szpinaku, mąki i przypraw utrzeć masę. Białka ubić na pianę i dodać do sera, całość wymieszać. Farsz nakładać do udek, układać je w wysmarowanej masłem blaszce lub naczyniu żaroodpornym i piec około godziny w temp. 180 stopni.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    a to dopiero nowosc,nie jadłam jeszcze tak przygotowanych!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    zgadzam się z poprzedniczką interesująca nowość :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    tomek18

    ciekawy przepis:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    fajna nazwa
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    fajne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Mniam, przepyszny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !