Sposób przygotowania

Marchew obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach - potrzebujemy 1 szklankę.Cytryny dokładnie szorujemy, parzymy i cieniutko kroimy wraz ze skórką.Marchew mieszamy z cytryną, zalewamy wodą i odstawiamy na 10 godz - najlepiej na noc. Po tym czasie gotujemy 25 min, dodajemy cukier i ponownie gotujemy 25 min, ciągle mieszając by się nie przypalił.Odstawiamy do następnego dnia i znów gotujemy tak długo, aż zgęstnieje. Gorący dżem przekładamy do słoików i zakręcamy.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Dżem z marchewki? Czemu nie? Może być ciekawie.
  • 2
    original
    Opublikowano

    dianix

    nigdy takiego nie jadlam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !