Sposób przygotowania

Młodą cukinię żółtą i zielona pokroić w plastry. Nasolić, natrzeć przeciśniętym czosnkiem i posypać przyprawą w stylu greckim. Mięso usmażyć na oleju razem z pokrojona w piórka cebulką i przecierem pomidorowym. Doprawić solą i pieprzem. Na blasze ułożyć warstwę cukini , na to położyć połowę mięsa. Na mięso nasypać warstwę suchej kaszki kuskus i położyć kolejną warstwę cukini. Na cukinię nałożyć mięso, pokrojone w plastry pomidory i doprawić przyprawą. Przykryć wszystko cukinią i polać sosem typu beszamel- Z masła i mąki zrobić zasmażkę. Rozprowadzić zimnym mlekiem i zagotować. Do wrzącego sosu wrzucić pokrojony w kostkę serek topiony. Gdy się rozpuści- polać potrawę i zapiekać około 45 minut w temp ok 220 stopni. Smacznego.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Taka wersja bardziej mi odpowiada.
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    chętnie bym skosztowała:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !