Sposób przygotowania

Śledzie wymaczamy, obieramy ze skóry, wyjmujemy ości i mielimy razem z ugotowaną cielęciną i ugotowanymi ziemniakami. Dodajemy zrumienioną na łyżce masła cebulę, jajka, 3 łyżki bułki tartej, 4 łyżki masła i jogurt. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Formę do pasztetu smarujemy łyżką masła i posypujemy łyżką bułki tartej. Do przygotowanej formy przekładamy masę, wyrównujemy, smarujemy na wierzchu pozostałym masłem i posypujemy pozostałą bułką tartą. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do ok. 180 stopni C przez ok. 30 min.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !