Przepis i sposób przygotowania na: Słodkie randez-vous
2. Herbatniki skrapiamy kawą i amaretto. Na blasze (25x30cm) układamy na przemian warstwy herbatników i kremu. Co drugą polewamy mlekiem i posypujemy migdałami. Dekorujemy owocami. Schładzamy.
herbatniki | 2 op |
truskawki | 30 dag |
mleko zagęszczone | wg uznania |
płatki migdałowe | 1 op |
amaretto | 50 ml |
espresso | 3/4 szkl |
Krem: | |
budyń waniliowy | 1 op |
mleko | 1 i 1/3 szkl |
cukier | 1/2 szkl |
kremówka | 1 szkl |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: