Sposób przygotowania

Margarynę topimy i studzimy. Do miksera dajemy jajka i cukier oraz cukier waniliowy i ubijamy. Dodajemy po łyżce mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i dalej wyrabiamy. Wlewamy przestudzony tłuszcz i wyrabiamy jeszcze chwilę aby wszystko się połączyło. Do miski przelewamy masę, wsypujemy pokruszoną czekoladę, rodzynki i płatki i mieszamy. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia układamy ciastka, każdy z nich formujemy w kulkę i spłaszczamy, nie muszą być idealnie okrągłe. Masa jest kleista, więc dobrze jest maczać ręce w wodzie. Pieczemy ok. 15-20 minut w temperaturze180 stopni. Jeżeli masa jest za rzadka można dosypać płatki lub dodać suszone owoce lub pokruszone orzechy. Dodatek do ciastek zależy od gustu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Pyszne ciasteczka.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    Wypróbuję, narobiłam sobie na nie ochoty.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    ciekawy przepis.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    annamariakowalczyk3

    pysznie.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jarek4

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Bardzo fajna propozycja!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kate131

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    to musi być pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !