Sposób przygotowania

Kapustę płuczemy i gotujemy do miękkości.Gdy przestygnie odciskamy z wody i kroimy. Namoczone i ugotowane grzyby siekamy. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Wszystko mieszamy, solimy i pieprzymy do smaku.

Drożdże rozcieramy z cukrem, dodajemy resztę składników na ciasto, wyrabiamy, oprószamy lekko mąką, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia. Gdy wyrośnie znów chwilkę wyrabiamy. Ciasto rozwałkujemy nie za grubo, na placek rozsmarowujemy farsz i zwijamy w rulonik. Pod skosem kroimy na kawałki. Układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, smarujemy rozmąconym jajkiem i pieczemy ok. 10-13 minut w temperaturze 180 stopni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Pychotka.
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    muszą być pyszniutkie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ślicznie wygląda
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    to musi być pyszne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    to musi być pyszne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Pyszności!
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    i do tego barszczyk

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !