Sposób przygotowania

Grzyby(np. podgrzybki, koźlaki, prawdziwki, maślaki) oczyszczamy, myjemy, następnie gotujemy. Marchew,pietruszkę
obieramy,
płuczemy ścieramy na tarce o dużych oczkach.Cebulę drobno siekamy,
szklimy na maśle i gotujemy razem z warzywami. Grzyby odcedzamy, siekamy
i razem z wywarem dodajemy do włoszczyzny. Mąkę rozprowadzamy ze
śmietaną i odrobiną wywaru i zagęszczamy zupę. Doprawiamy do smaku
solą i pieprzem i zagotowujemy. Przed podaniem zupę posypujemy koperkiem

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale bym zjadła teraz tej zupki....
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !