Sposób przygotowania

Kalarepę umyć i obrać ze skóry następnie obgotować w osolonej wodzie przez 10 min. Ściąć wierzch i wydrążyć. Ryż ugotować , wymieszać z mielonym mięsem , pokrojoną w kostkę kalarepą która została po wyrążeniu, doprawić do smaku. Napełnić farszem kule, posypać tartym serem, ulożyć w naczyniu żaroodpornym i zapiec w piekarniku przez 20 min. w temp. 180 stopni.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    nigdy nie przyrządzałam kalarepy...najwyższy czas spróbować:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    ale mi smaku narobiłaś - dawno nie robiłam kalarepek:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wygląda zachęcająco
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    bardzo dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    ooo- nigdy nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    kalarepy nigdy nie nadziewałam
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    też kiedyś nadziewałam kalarepkę, ale dodawałam do niej jeszcze nieco papryki - było bardzo smacznie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    dorrota

    jejku, nie wiedzialam,że można wyczarować takie cudo:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !