Sposób przygotowania

Białka ubić z cukrem na sztywno. Stopniowo dodawać żółtka i przesianą mąkę, wymieszaną z kakao i proszkiem. Ciasto wlewamy do formy, włożonej papierem do pieczenia, piec ok 30 min. Odstawić do wystygnięcia, potem przekroić na 2 placki. Galaretki i żelatynę przygotować wg przepisu. Odstawić. Orzechy drobno pokroić. Płatki rozdrobnić i z orzechami wsypać do kremu. Wymieszać. Posmarowac spód ciasta, przykryc drugim, wyłożyć śmietanę ubitą ze śmietan fiksem. Porzeczki umyć i oczyścić. Połowę zmiksować i wymieszać z ubitą śnieżką, tężejącą galaretką i troszkiem reszty owoców. Wylać na ciasto, udekorować porzeczkami i zalać cienką warstwa żelatyny.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !