Sposób przygotowania

Najpierw oddzielamy białka od żółtek i pianę z dodatkiem soli ubijamy na sztywną pianę , jeszcze podczas ubijania dodajemy cukier i żółtka .Ubić całkowicie i dokładnie. Mąkę przesiać z proszkiem i dodać do ubitej masy , delikatnie wymieszać aby piana nie usiadła. Blachę wykładamy papierem do pieczenia na papier wyłożyć masę , ładnie wyrównać i piec w 170 st przez 12 minut . Wyjąć z piekarnika , usunąć papier do pieczenia , przełożyć na ręcznik lniany zwinąć wzdłuż dłuższego boku razem z ręcznikiem i odstawić do ostygnięcia. Masa : Kremówkę ubijamy z 1 łyżką cukru pudru . Roladę odwijamy , smarujemy warstwą dżemu , na dżem dajemy kremówkę może być wymieszana z jagodami. Zwijamy w taki sam sposób jak była zawinięta z ręcznikiem , wzdłuż dłuższego boku, oprószyć cukrem pudrem i wsadzamy gotowa roladkę do lodówki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam ciasta z jagodami.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !