Sposób przygotowania

Wszystkie warzywa umyć.Kalafior podzielić na różyczki.Z fasolki odciąć końcówki i pokroić w słupki.Marchewkę,pietruszkę,seler,ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.Z cukini odciąć końcówki i pokroić w ćwierć krążki.Do garnka z 3 litrami wrzątku dodać kostki rosołowe,warzywa i gotować do miękkości.Serek pokroić w kostkę.Odlać litr wywaru z zupy,dodać serek i zmiksować.Do gorącej zupy z serkiem wlewać powoli śmietanę cały czas mieszając.Śmietanę z serkiem wlać do pozostałej zupy.Zupę doprawić maggi do smaku.Umytą natkę i koperek posiekać.Nalać zupę do talerzy i posypać zieleniną.Smacznego!

Spróbuj również

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    lubię takie zupki jarzynowe, ale nie dawałabym kostki, wolę same warzywa
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    lubie gotowane warzywka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !