Sposób przygotowania

1 kg bobu, po umyciu, zalać wrzącą wodą, ok 1 litra z dodatkiem 1 łyżki soli i 2 łyżek słodzika. Gotujemy ok 15 min, po czym przez 30 min bób powinien pozostać w wodzie przez ok 30 min.

Komentarze

  • -4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    podstawowy błąd przy gotowaniu bobu....Ja nie dodaję soli, dopiero po ugotowaniu solę, gotuję 10 min. i cały jest miękki, nawet skórka!
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    Do Pyzy - pamiętaj jakkolwiek nie krytykujesz moich przepisów, dodajesz mi pkt...
  • 2
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    ja też zawsze dodawałam soli do gotowania - moja babcia tak robiła, ale spróbuję drugą wersję i wersję ze słodzikiem :) warto próbować, aby lepiej gotować. Dzięki za obydwie wskazówki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    magdziorka6

    TĘSKNIE ZA TYM SMACZKIEM:-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    oj i ja go uwielbiam, mogłabym jeść taki na "sucho", bez dodatków
  • 1
    original
    Opublikowano

    kupiska

    juz nie długo będzię...ja mam z działki także kilogramami jem...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    TEtalicha

    nigdy nie dodawała słodzika
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    fajny
  • 2
    original
    Opublikowano

    jordi

    ciekawy sposób z tym słodzikiem,na pewno przetestuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    bardzo lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    uwielbiam bób
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    bardzo dobry

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !