Sposób przygotowania

Ryż gotujemy,bakłażany kroimy na połówki wyjmujemy miąższ tak żeby przy skórce została warstwa grubości jednego centymetra.Wydrążone bakłażany obgotowujemy na małym ogniu a następnie odcedzamy.Cebulę i czosnek siekamy i podsmażamy na maśle,dodajemy mięso i smażymy 7 min,następnie wlewamy bulion i dusimy pod przykryciem 10 min na małym ogniu po czym dodajemy ryż i w razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem.Wino mieszamy z mąką i wlewamy do rondla mieszamy i dusimy 5 min odstawiamy i studzimy.Ser ścieramy na tarce i mieszamy z bułką tartą.Połówki bakłażanów wypełniamy przygotowanym farszem posypujemy bułką tartą zmieszaną z żółtym serem.UKŁADAMY W PRZYGOTOWANYM NACZYNIU ŻAROODPORNYM I WSTAWIAMY DO PIEKARNIKA NA 200 STOPNI I ZAPIEKAMY 30 MIN.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo lubię faszerowane warzywa.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !