MaxxiMUM możliwości!

Sposób przygotowania

Boczek oczyścić,umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem, lekko rozbić tłuczkiem do mięsa.Boczek dokładnie natrzeć solą,pieprzem,ostrą papryką i mielonym kminkiem oraz roztartym w dłoniach majerankiem.Na boczku ułożyć ząbki czosnku i zwinąć boczek w ciasny rulon,obwiązać grubą bawełnianą nicią i wstawić do lodówki do drugiego dania.Piekarnik rozgrzać do 180 stopni,ułozyć boczek na blasze i piec około 1,5 godziny,podlewając wodą w miarę potrzeby.Po upieczeniu boczek ostudzić,delikatnie usunąć nitkę.SMACZNEGO!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !