Pełen smaków e-magazyn kulinarny

Sposób przygotowania

Boczek oczyścić,umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem, lekko rozbić tłuczkiem do mięsa.Boczek dokładnie natrzeć solą,pieprzem,ostrą papryką i mielonym kminkiem oraz roztartym w dłoniach majerankiem.Na boczku ułożyć ząbki czosnku i zwinąć boczek w ciasny rulon,obwiązać grubą bawełnianą nicią i wstawić do lodówki do drugiego dania.Piekarnik rozgrzać do 180 stopni,ułozyć boczek na blasze i piec około 1,5 godziny,podlewając wodą w miarę potrzeby.Po upieczeniu boczek ostudzić,delikatnie usunąć nitkę.SMACZNEGO!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    przepyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    to coś dla mnie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    lubie taka roladę
  • 0
    original
    Opublikowano

    Patrycja33

    wypróbuję ten przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    tatiana2

    Boczuś pierwsza klasa :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    apetyczny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    aż chce się jeść super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pycha,rewelacja
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    ale apetyczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !