Sposób przygotowania

Galaretkę rozpuścić w 1,5 szklance gorącej wody. W szklance gorącej wody rozpuścić żelatynę. Mleko, śmietanę i trzy truskawki zmiksować, lub porządnie roztrzepać. Do foremek powkładać truskawki, każdą foremkę zalać dwoma łyżkami galaretki (galaretkę postawić w ciepłe miejsce aby nie wystygła np:na grzejniku), foremki wstawić do lodówki na 5 minut. Ostudzoną żelatynę połączyć z zmiksowanym mlekiem wymieszać. Na zastygniętą galaretkę wlać masę mlekową, zostawić jeszcze miejsce na pozostałą galaretkę. Kiedy zastygnie masa mlekowa zalewamy pozostałą galaretką. Wstawić do lodówki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !