Sposób przygotowania

Drożdże rozpuścić w szklance mleka i 100 gram mąki gryczanej.Wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce.Gdy wyrośnie dodać resztę mąki,szczyptę soli i łyżkę stopionego mleka.Wlać tyle letniego mleka ,aby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany.Wbić żółtka i wymieszać.Z białek ubić pianę i wymieszać z ciastem .Odstawić jeszcze do wyrośnięcia.Na patelni rozgrzać masło i kłaść łyżką ciasto.Smażyć z obu stron na rumiano.Podawać z gęstą śmietaną albo z kawiorem(jak kto woli).

Komentarze

  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    lubię takie nie skomplikowane dania
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszności
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    hmm... a gdzie dostanę mąkę gryczaną...?
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    fajny pomysł
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    ciekawy pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pycha!;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    chciałbym spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    proste danie i ta mąka gryczana ,super pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Nigdy nie robiłam, a mam wielka ochotę, ale jakoś nie mogę się zebrać. Teraz mam przepis i chyba się skuszę.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !