Sposób przygotowania

Ugotować wywar z jarzyn razem z łbami i płetwami karpi. Gdy jarzyny są miękkie, wyjąć łby,płetwy i jarzyny, wszystko wyrzucić, oprócz marchewki, która posłuży do dekoracji. Dodać sól, pieprz, posłodzić, wymieszać, po czym wywar odcedzić i dopiero wtedy włożyć do niego dzwonka ryby bez ości. Gotować je bardzo delikatnie około 15 min., następnie wyjąć i ułożyć na półmisku. Udekorować natką pietruszki oraz plasterkami marchwi. Zalać wywarem, dodając do niego na wszelki wypadek 2 łyżeczki żelatyny, by zsiadł się nam jak należy.!

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    Lubię ryby w galarecie , nie koniecznie musi być karp.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    musi być smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    Lubię karpiki
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    pyszna rybka!:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    świetny
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    junox

    nie przepadam
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    pyszny karpik
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    spróbuję
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    coś dla mnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !