Sposób przygotowania

Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, dodaj cukier, masło, sól, cukier waniliowy oraz jajka i zagnieć ciasto.
Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach i wymieszaj z cukrem, cukrami waniliowymi, cynamonem i rodzynkami, następnie odciśnij powstały sok.
Dwie trzecie ciasta wyłożyć na natłuszczoną i posypaną bułką tartą blachę, przykryć masą jabłkową i pozostałą częścią ciasta. Piec 60 minut w temp ok 200*C. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    chętni zjadłabym kawałeczek:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    lubię takie ciasta
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    lubię takie ciasta
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !