Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z tuńczyka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk 4 plastry
tłuszcz 70 gram
ziemniaki 1 kg
papryka 2 sztuki
papryka mielona 1 łyżeczka
pomidor 500 gram
śmietana 1 szklanka
olej 1 łyżka
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z tuńczyka

Ziemniaki obrać, pokroić w talarki i ugotować na półmiękko w osolonej wodzie. Odsączyć. Mąkę wymieszać z mieloną papryką, obtoczyć w niej plastry tuńczyka i smażyć na gorącym oleju. Rozpuścić tłuszcz w żaroodpornym naczyniu, włożyć ziemniaki pokrojone w talarki, na nich układać rybę, pokrojoną w krążki paprykę i pomidory. Zalać wszystko kwaśną śmietaną i zapiec w piekarniku.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika193
Monika193 14.07.2011 00:07
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak