Sposób przygotowania

Ryż gotujemy w osolonej wodzie- odcedzamy.
Kotlety sojowe w proszku przygotowujemy według przepisu na opakowaniu- gdy napęcznieją mieszamy z ryżem i posiekaną lub startą na grubej tarce kapustą- przyprawiamy- wbijamy 2 jajka i znów mieszamy.
Formujemy kotlety- obtaczamy w rozmąconym jajku i bułce tartej- smażymy z obu stron na złoto.

SOS CURRY
Cebulę kroimy i podsmażamy na 2 łyżkach oliwy- dodajemy pastę curry i cały czas smażymy- zalewamy mleczkiem kokosowym i gotujemy jeszcze kilka minut.
Na koniec dodajemy sos pomidorowy, cukier, ocet i kostkę rosołową- gotujemy kilka minut.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Jest w nich wszystko co lubię, więc pewnie by mi smakowały:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Świetny pomysł na ciekawy obiad:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    magical66

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wow-bardzo fajny pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    fajne danie
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    dobre!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !