Sposób przygotowania

Wiśnie umyć, wydrylować, wrzucić do garnka, dodać 2 kg cukru. Zagotować, ostudzić, zlać prawie cały sok (można go przelać do słoiczków i zapasteryzować). Wiśnie ponownie zagotować mieszając, żeby się nie przypaliły. Zostawić, aby ostygły pod przykryciem. Na drugi dzień wiśnie znowu zagotować (mieszać od czasu do czasu) i ostudzić. Dodać resztę cukru, ponownie zagotować i gorące przełożyć do słoiczków. Pasteryzować min.20 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Pyszny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    mój ulubiony:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Dżemik przepyszny :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !