Sposób przygotowania

Galaretki przygotować wg przepisu na opakowaniu, ostudzić. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Żelatynę namoczyć w zimnym mleku, rozpuścić ją w mikrofalówce (30 sekund na pełnej mocy), ostudzić. Śmietanę ubić, dodać do niej żelatynę i czekoladę, wymieszać, rozlać do pucharków, schłodzić w lodówce. Na mus ułożyć dowolne owoce (ja dałam maliny i truskawki), zalać tężejącymi galaretkami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    To jest dopiero bomba kaloryczna, ale może choć coś zostało na spróbowanie? ;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Takie bomby kaloryczne są najsmaczniejsze. Niestety moje dzieci takie desery pochłaniają w mgnieniu oka, dlatego ten deser to już wspomnienie.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    ale pyszności!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    można się takim deserkiem uszczęśliwić...
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wojr63

    często takie robię w niedziele po obiedzie na deser
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    piękne;)))
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo smaczny deser
  • 0
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Mus czekoladowy i maliny... super połączenie. Pycha.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !