Sposób przygotowania

Polędwiczki umyć, osuszyć i oczyścić ze zbędnych błon. Czosnek (5duzych ząbków lub kilka mniejszych) przecisnąć przez wyciskacz lub drobno posiekać i wymieszać z musztardą (ok 3 łyżek) oraz garścią majeranku. Pastą posmarować mięso i odstawić do lodówki na pół h. Po tym czasie podsmażyć z obu stron na maśle (oprószyć solą i pieprzem).
Ciasto rozmrozić, przeciąć na pól. na każdym kawałku kłaść porcję mięsa i zwijać. Ułożyć na papierze do pieczenia, posmarować rozmąconym jajkiem i posypać majerankiem. Zapiec na środkowej półce piekarnika w 180stopniach ok pół h.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !