Sposób przygotowania

Skondensowane mleko ugotuj z 70 gram miodu i miąższem wanilii. Odstaw do schłodzenia, wymieszaj z jogurtem i ubitą śmietaną. Krem przełóż do zamykanej miski włóż do zamrażalnika, aby zastygł. Podczas mrożenia mieszaj od czasu do czasu, aby lody nie miały grudek.
Brzoskwinie umyj, sparz wrzątkiem, schłódź w zimnej wodzie i obierz ze skórki. Wyjmij pestki, a miąższ pokrój w plastry.
W wyższym naczyniu rozgrzej 2 łyżki miodu, dodaj kawałki brzoskwiń, skórkę startą z cytryny i cynamon. Przykryj, duś 5-10 min., schłódź. Na suchej patelni upraż migdały i dodaj do mieszanki brzoskwiniowej. Podawaj z lodami jogurtowymi.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !